Spelskola

Är du ny på det här med betting så finns det en hel del svåra termer som kan vara viktiga att förstå. I denna spelskola så kommer vi att förklara lite närmare vad dessa termer betyder och även gå igenom olika spelformer. Nog om det, nu sätter vi igång spelskolan.

Antal mål

Studera böckerDet går att spela på antal mål det blir i en viss match. Detta spel är hög risk och man får då ofta ett ganska högt odds.

Asian handicap

Det här är ett begrepp som vi använder oss av ganska ofta när vi skriver speltips och för en nybörjare så kan det vara förvirrande. Asian handicap kommer inte helt oväntat från Asien och det var när man inte gillade att matcherna slutade oavgjort som man tog bort krysset. Asian handicap kan verka invecklad men är faktiskt väldigt enkelt.

spelskola

Asian handicap bygger på att matchen börjar på ett visst sätt. Kanske kan det ena laget leda med 2 mål direkt från start och det påverkar oddset en hel del. Vi kommer här nedan att reda ut Asian handicap en gång för alla.

  • 0 – Du spelar på hemma eller bortaseger och får tillbaka insatsen om det blir oavgjort. Nackdelen är så klart ett lägre odds. Detta kallas ibland för Draw no Bet (DnB).
  • 0, -0,5 eller +0,5 – Du spelar på ett av lagen och om ditt lag vinner så vinner du som vanligt. Om det slutar oavgjort så får du tillbaka halva din insats.
  • -0,5 eller +0,5 – Laget du spelar på börjar med -0,5 mål eller +0,5 mål från start. Om laget som du spelar på vinner så vinner även du.
  • -0,5, -1 – Om det lag som du spelat på vinner med 2 mål eller mer så vinner du. Om de bara vinner med 1 mål så får du halva insatsen tillbaka.
  • +0,5, +1 – Du förlorar allt om det lag som du spelat på förlorar med 2 mål eller mer. Förlorar de med 1 mål så får du tillbaka halva insatsen. Om de vinner eller spelar oavgjort så vinner du på ditt spel.
  • -1 – Det lag som du väljer att spela på börjar matchen med ett måls underläge. Ditt lag måste vinna med 2 måls marginal för att ditt spel ska ge vinst. Om ditt lag vinner med 1 mål så får du insatsen tillbaka.
  • +1 – Här får ditt lag ett måls försprång. Du vinner på ditt spel om ditt lag vinner eller spelar oavgjort. Om de förlorar med bara 1 mål så får du insatsen tillbaka.

Sen finns det fler konstellationer där man använder sig av +1, +1,5 och så vidare men det är hela tiden samma princip. Om ni förstår exemplen ovan så förstår ni även resten. Asian handicap är inte så krångligt som det verkar vid en första anblick. Här kan ni läsa lite mer ingående om hur det fungerar.

Dubbel

Ibland så hör man ordet ”dubbel” när man pratar om betting. Det är så enkelt att det betyder att man spelat på två olika matcher på samma kupong och det ger ett högre odds. Båda matcherna måste sitta för att man ska vinna.

Femling

Den här fungerar precis som dubbeln men med fem matcher istället. Man kombinerar fem spel och får ofta ett riktigt högt odds. Alla matcherna måste sitta för att man ska få vinst.

Livespel

Det finns många spelbolag som erbjuder spel under tiden som matchen spelas. Detta kallas för livespel. Här kan man använda information som händer under matchens gång för att lägga ett spel.

Långspel

Det går ibland att spela på vem som vinner en viss turnering eller liga. Dessa spel kallas för långspel eftersom det tar lång tid innan de är avgjorda.

Trippel

Man spelar på tre matcher i en kombination. Alla spelen måste vara vinnande för att trippeln ska gå in.

Void

När ett spelbolag ogiltigförklarar ett spel så kallas det för Void.

Över/Under

Det här ett vanligt spel som vi använder oss av. Du kan spela på om det blir över eller under 2,5 mål i matchen. Ibland så finns det även fler alternativ som över eller under 3 mål i matchen och så vidare. Här kan man dra nytta av matchbilden.

Så ser vår spelskola ut än så länge. Har du någon fråga som inte finns med här så får du gärna kontakta oss. Vi kommer hela tiden att fylla på och utveckla denna spelskola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *