Rooney: Jag skulle kunna leda en toppklubb nu

Wayne Rooney tror att han redan nu kan leda en ”toppklubb” i Premier League efter sina erfarenheter i Derby County. Rooney har varit Derbychef sedan 2020 i en tumultartad period för Championship-klubben, som har ekonomiska svårigheter som har satt deras framtid på spel. Under prövande omständigheter har den tidigare Manchester United- och Englandskaptenen Rooney utmärkt sig.

Rooney har kämpat hårt med Derby

Trots att Derby inledde säsongen 2021-22 med en begränsad trupp och sedan drabbades av ett 21-poängsavdrag har man kvar hoppet om överlevnad och är nu sju poäng från säkerhet. Rooney kopplades samman med Everton-jobbet innan Frank Lampard utsågs, men den före detta Goodison Park-favoriten avvisade ett erbjudande om att stanna i Derby.

Man Utd fotboll

Trots detta ser 36-åringen en stor framtid för sig själv som tränare i högsta ligan.

”Allt som har hänt i Derby har fått mig att tro ännu mer att jag kan få en bra karriär som manager”, säger Rooney till Daily Mail. ”Jag tror på det till 100 procent. Jag tror att vi kommer att hålla oss uppe. Jag tror att jag skulle kunna gå in i Premier League och leda en toppklubb nu. Jag har inga bekymmer med det. ”Jag vet vilka mina styrkor är och, ännu viktigare, jag vet vilka mina svagheter är.”

Derby har verkligen varit en utmaning för Rooney

Rooney avslöjade att hans sena karriär i MLS med DC United var ”nästan träning” för att anpassa sig till standarden i Championship, ”för att nästan förstå den nivån på spelarna mer”. Det är ett tillvägagångssätt som har gett resultat, även om situationen i Derby har inneburit ytterligare utmaningar.

”Jag var lite besviken eftersom jag såg Neil Warnock säga att jag inte skulle få ett lättare jobb eftersom det inte finns någon press”, sade Rooney. ”Om han kom hit skulle han köra in, ta en titt och köra ut direkt igen.” Rooney jämförde känslorna när man leder ett lag från sidlinjen snarare än på planen och tillade: ”När man förlorar som manager är det värre än när man förlorar som spelare, eftersom det är du som fattar alla beslut.

”Man tänker: ’Borde jag ha spelat med den här spelaren, borde jag ha gjort det här?’. Det är mycket som går dig genom huvudet. ”Men när man vinner en match som manager är det bättre än när man vann som spelare.” Skall bli spännande att se vart Rooney tar vägen efter att hans steg som manager för Derby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.