Odds bonus: Vad är oddsbonusar?

Det finns många spelbolag att välja mellan och lika många odds bonusar. Det är mycket enkelt att byta spelbolag och för att kunna locka nya spelare så erbjuder de flesta en odds bonus. I normala fall så kan man snabbt dubbla sin första insättning med hjälp av denna bonus. Det ger en utökad spelkassa från start men det finns även ett omsättningskrav som man måste tänka på.

Varför får vi en odds bonus?

Det finns väldigt många spelbolag på marknaden och alla erbjuder olika typer av odds bonusar och har olika regler. Nästan varje månad så dyker det upp nya spelbolag och det gör inte det lättare att hålla koll på allt. För att nya spelbolag ska locka till sig nya spelare från de mer etablerade spelbolagen så erbjuder man en odds bonus.

Denna så kallade välkomstbonus kan bara användas när man registrerar sig och gör sin första insättning. De mer etablerade spelsajterna erbjuder i sin tur lojalitetsbonusar och ibland även cashback. Idag är det nästan ett krav att man som spelare ska få en odds bonus.

odds bonus

Vad är en odds bonus?

Man får en odds bonus av spelbolagen för att man ska komma igång och kunna spela med lite mer pengar än man annars hade haft. För att man inte ska kunna sätta in pengar, få sin bonus och sedan ta ut allt igen så krävs det att man omsätter bonusen. Man omsätter en bonus genom att spela som vanligt. En vanlig oddsbonus brukar ge 100 % på din första insättning upp till 1000 kronor. Den kan ibland även kallas för välkomstbonus eller insättningsbonus.

När man har spelat upp sin välkomstbonus så kan man som återkommande spelare ibland få en betting bonus. Denna betting bonus fungerar ungefär som den första insättningsbonusen men den brukar vara något sämre. Man kan kanske få 50 % odds bonus upp till 500 kronor. Ibland så kan man även få gratisspel eller så kallade free bets.

Dessa får man oftast under en begränsad tid och kanske bara kan användas under 2 dagar. Därför kan det vara bra att hålla koll i mejlboxen eller på spelbolagets kampanjsida. En annan typ av bonus som vi brukar se är en cashback bonus. Den ger tillbaka hela insatsen om man förlorar. Ibland kan en cashback bonus fungerar som så att du får tillbaka en viss procent på det du förlorar. Tio procent tillbaka av alla förluster är inte ovanligt.

Omsättningskrav och regler

När man får en betting bonus, odds bonus, free bets eller någon annan typ av bonus så är den nästan alltid knuten till ett omsättningskrav. Ett omsättningskrav inom betting brukar ligga på runt 3 gånger bonusen. Sen brukar spelbolagen även kräva att man spelar till ett odds på över 1.50 eller kanske 1.75.

Exempel: Du tar en insättningsbonus på 100 % upp till 1000 kr med ett omsättningskrav på 3 gånger till odds 1.75. Du sätter in 500 kr och har sedan 1000 kr att spela för. Du måste sedan spela för totalt 1500 kr innan du kan ta ut bonuspengarna. Du måste även tänka på att du spelar till ett odds på 1.75 eller högre för att det ska räknas mot omsättningskravet. Därefter så är alla pengar på ditt konto dina.

Reglerna varierar kraftigt från spelbolag till spelbolag. Därför så är det alltid viktigt att läsa igenom regler och villkor innan man tar en ny odds bonus. Om du är osäker på vad som gäller så kan du alltid prata med supporten hos spelbolaget. Där kommer de att förklara reglerna för just din bonus. Det kan även vara smart att göra en ”printscreen” för att komma ihåg det som sas.

Slutord

En betting bonus är ofta en bra affär för den som spelar. Så länge man är medveten om hur den fungerar så brukar det vara lönsamt. Om man vet med sig att man ska spela för en viss summa i vilket fall som kommer att omsätta bonusen så är det så klart positivt. Det som kan hända är att en ny spelare registrerar sig och tar en bonus utan att veta vad som gäller. Den här spelaren hade kanske bara tänkt att spela för 500 kr under Fotbolls-VM och sedan ta ut en eventuell vinst. Då kan det komma som en kalldusch att det finns ett omsättningskrav som tvingar spelaren att spela mer. Annars så är det nästan alltid positivt med odds bonusar.

Vi jobbar hårt med att hålla koll på alla bonusar inom betting och odds. Vi gör löpande uppdateringar och försöker att lista de bästa bonusarna överst. Även om vi strävar efter att all information ska vara korrekt så kan vi inte garantera det. Därför är det viktigt att även läsa på hos spelbolaget så att inte något har ändrats den senaste tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *