Man Utd 1-0 West Ham United: Tre saker vi lärde oss

Manchester United har gjort det – West Ham United borstas undan, samtidigt som Marcus Rashford fortsätter att göra mål den här veckan! En 1-0-seger på Old Trafford var en riktigt sen seger, då den engelske landslagsmannen gjorde dagens enda mål i den tredje minuten av stopptiden, efter assist från Edinson Cavani.

Mer om fotboll

Det var ingen lätt match för de röda djävlarna, men Ralf Rangnicks lag har lyckats hitta vägen till en tuff seger, vilket innebär att United nu är tillbaka i topp fyra i Premier League-tabellen för första gången på länge. Här är vad vi lärde oss av Uniteds elfte Premier League-seger för säsongen.

Rashford är tillbaka med stil

Andra matchen i veckan, andra målet för Marcus Rashfrod! Vi nämnde att hans sena mål mot Brentford på onsdagskvällen kunde vara viktigt för en spelare som var i stort behov av en självförtroendeförstärkning och det visade sig vara precis så. Rashford gjorde målet i matchens sista minuter, vilket var hans 93:e i Man United-tröjan redan.

Man Utd fotboll

Han verkade mer på hugget under de 30 minuter han fick tillbringa på planen när han ersatte Anthony Elanga. Förhoppningsvis kan han ytterligare förbättra sina prestationer och bli en av de spelare som United skulle kunna bygga laget kring. Detta har varit en utmanande säsong för honom.

Ronaldo fortsätter att kämpa

Cristiano Ronaldo är en av de spelare som delar åsikter och det kommer särskilt att vara fallet nu, efter en rad dåliga prestationer. Visst, Ronaldo har missat två matcher mot Villa på grund av en höftskada, men hans inte så bra prestationer har varit tydliga ett tag nu. Han har bara gjort fem mål på sina 15 senaste Premier League-matcher och Ronaldo har återigen visat att han inte passar som ensam anfallare.

Han har inte de rörelser som krävs för att koppla ihop sig ordentligt med dem bakom honom, som Mason Greenwood och Bruno Fernandes båda hade problem mot West Ham för att vara mer effektiva runt honom. Det kan vara sant att en spelare fortfarande är riktigt bra, men att han inte passar in i det som United behöver nu. Kritikerna kommer att bli högre och högre…

Är Declan Rice lösningen för Man United?

Declan Rice är en av de spelare som ständigt har nämnts i samtalet om att bli en Man United-spelare någon gång i framtiden och den här matchen sammanfattade mycket väl varför det kan vara något som Devils borde satsa på. Rice var inte på den högsta nivån som han har varit under större delen av säsongen, men allt han gjorde i den här matchen är något som United har saknat på det defensiva mittfältet.

Han var bra på att stoppa Bruno Fernandes vid några tillfällen, han var där för att göra fantastiska långpassningar som flyttade upp Hammers på planen. Rice var en ganska bra sköld framför West Hams försvar och han lyckades ändå erbjuda mer framåt. Kanske kommer nu de Röda Djävlarna att bli mer angelägna om att försöka värva honom i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *