Burkina Faso 1-3 Senegal: Tre saker vi lärde oss

Finalen i Africa Cup of Nations har fastställts i sten efter att två spännande, och mycket olika, semifinaler ägde rum tidigare i veckan. Turneringen har varit full av vändningar sedan den inleddes för bara några veckor sedan och nu finns det bara två länder kvar i kampen om guldet.

Mera fotboll

Semifinalen som vi ska ta en titt på utspelade sig mellan Burkina Faso och Senegal, och i slutändan var det favoriterna som gick segrande ur striden med 3-1 och en ny chans att lyfta AFCON-trofén.

Senegal-fotboll

Senegal ger inte upp

De fick två straffar bortdömda på grund av VAR tillsammans med en hel del andra chanser, men med minuterna som tickade på lät de inte det påverka deras självförtroende. Senegal höll fast vid sina vapen och trodde att de skulle hitta genombrottet vilket de naturligtvis gjorde. De har den typen av fokus som borde vara tillräckligt för att sätta skräck i alla lag, särskilt när de inte har vunnit den här titeln tidigare.

Modiga Burkina Faso

Ja, de släppte in tre mål i en semifinal, men det dröjde till de sista 20 minuterna av matchen innan Senegal äntligen kunde knäcka Burkina Faso på det sätt som de hade hoppats på. Även när de låg under med 2-0 lyckades de ändå dra tillbaka ett och hålla matchen så konkurrenskraftig som möjligt – vilket är ett bevis på varför de kommer att vara en nation att hålla ögonen på under de kommande åren.

Favoriter fastställda?

Egypten må ha gjort bra ifrån sig genom att slå ut Kamerun i sin egen semifinal, men det tog dem till straffar för att göra det. De extra 30 minuterna kommer inte direkt att göra underverk för dem och med Senegal som också har en extra vilodag skulle vi säga att de är väl positionerade som favoriter till att vinna det hela. Egypten kan överraska, men just nu är det den riktning vi leder i när vi går in i helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.