Barca: ”Om jag spelar en dålig match dödar de mig”

Alba känner sig ”utelämnad” i Barcelona. Jordi Alba känner sig ”utpekad” i Barcelona och säger att han ”dödas” av sina kritiker varje gång han gör en dålig prestation. Den spanske landslagsmannen närmar sig ett decennium på Camp Nou och förblir en ordinarie spelare för Barca, som har genomgått ännu en svår säsong.

Mer om fotboll

Jordi Alba har spelat i 408 matcher

Han har spelat 408 gånger för de katalanska jättarna i alla tävlingar sedan han debuterade i augusti 2012 och har hjälpt klubben till 15 troféer. Men Alba har fått kritik på senare tid, då Barca förlorade mot Real Madrid i Supercopa de Espana-semifinalen och sedan åkte ur Copa del Rey mot Athletic Bilbao.

Efter att ha imponerat i söndagens 1-0-seger mot Deportivo Alaves, en match där han ledde för antalet beröringar (112) och vunna fouls (fyra), uttryckte Alba sin frustration. ”Jag har känt mig utpekad i många år, det är inte första gången det händer mig”, säger han till Movistar+. ”Jag accepterar den kritik som finns i den här cirkusen. Kritik kommer alltid att finnas där, jag har antagit den.

FC Barcelona fotboll

Alba känner sig jagad av fansen

”Om jag spelar en bra match kommer de inte att prata om mig, om jag inte spelar bra som häromdagen [mot Athletic], jag erkänner det, kommer de att döda mig. Jag har accepterat det. ”Jag bryr mig inte eftersom jag har respekt från mina lagkamrater och från alla tränare som jag har haft.

Alba är en startspelare i Barca

”Det verkar som om det bara finns ’veteraner’ i Barcelona. Det har talats om veteraner i fyra eller fem år, och jag var 28 år, för fan. Men jag har alltid accepterat det.” Alba har startat 23 matcher under Ronald Koeman och Xavis efterträdare den här säsongen – endast Marc-Andre ter Stegen (27) och Sergio Busquets (29) har gjort det fler gånger.

Ingen försvarare har fler assist än Albas fyra i LaLiga den här säsongen, medan hans 1,62 skapade chanser per 90 minuter är den fjärde bästa bland dem som spelat mer än en gång. Som svar på Albas kommentarer efter segern mot Alaves berömde Xavi 32-åringen för att han lärt sig att leva med den tyngd som det innebär att spela för Barcelona.

”Alba kritiserades och han spelade en bra match”, sade Xavi på sin presskonferens efter matchen. ”I Barca är tröjan 20 kilo mer än i en annan klubb.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *