Alves: Uppmanar Barca att använda Dembele

Alves uppmanar Barcelona att utnyttja Dembele så länge de har honom. Dani Alves uppmanar Barcelona att göra det mesta av Ousmane Dembele medan de kan, men han påminner också den franska anfallaren om att han har en plikt att ”försvara tröjan” så länge han är kvar på Camp Nou. Dembele kopplades starkt samman med en flytt från Barca i januari efter att hans agent och klubben hamnat i ett dödläge i kontraktsförhandlingarna.

Mera fotboll

Dembeles kontrakt löper ut i sommar

Hans nuvarande kontrakt löper ut i juni, vilket innebär att Dembele redan är berättigad att diskutera fria övergångar med andra klubbar, även om Barca inte har gjort någon hemlighet av sin önskan att behålla honom.

Joan Laporta hävdade dock att Dembele till slut avvisade en övergång till en engelsk klubb på deadline day, ett beslut som lämnade klubbens president något förbryllad och antog att han redan hade ett avtal med ett annat lag för nästa säsong. Laporta accepterade att det skulle vara upp till huvudtränaren Xavi om Dembele skulle väljas ut för resten av säsongen, även om Alves verkar tycka att Barca bör använda sig av hans talanger medan de kan.

FC Barcelona fotboll

När Alves talade i Movistars show #Vamos sade han: ”Den här typen av saker händer inom fotbollen, men så länge han stannar i Barca måste han försvara tröjan. ”Om han försvinner i slutet av säsongen så är det så, men det är fortfarande fem månader kvar. Man måste dra nytta av att vara här.

Alves uppmanar Barca att utnyttja Dembele

”Man måste vara smartare än situationen. Vi måste tänka smart och dra nytta av det faktum att vi har spelaren. ”Vi behöver enighet i hela omklädningsrummet. Man måste skapa en hälsosam miljö av positivitet, där det inte finns några dåliga vibbar. Om alla bidrar med sitt eget kommer Barca att komma tillbaka, det är allas mål.”

Alves återvände till Camp Nou i november efter att ha lämnat Sao Paulo och kunde slutligen registreras i början av 2022. Ytterligare tre nya värvningar anlände i januari då Ferran Torres, Adama Traore och Pierre-Emerick Aubameyang anslöt till klubben. Men på grund av att UEFA:s regler endast tillåter tre truppförändringar inför knockoutfaserna i klubbtävlingarna fick en av de nya anländarna strykas från Europa League-listan.

Alves vill själv bidra så mycket han kan

Alves var den olycklige och även om han erkände att han var frustrerad över beslutet, insisterade han på att han inte tänkte göra en stor grej av det. ”Tränaren vet vad jag tycker”, sade han. ”Jag är alltid fokuserad på att försöka bidra så mycket jag kan. ”Vi är anställda. Det är klubben som bestämmer. Jag kom för att hjälpa till, för att lägga till saker och ting, för att tillföra en viss grad av konkurrenskraft och vinnaranda.

”Om hjälpa innebär att stanna utanför [i truppen], så är det okej. Det är faser i livet som man måste acceptera. ”Jag hade gärna varit med i truppen, men tyvärr var det fyra spelare om tre platser. Jag kommer inte att fånga upp dåliga vibbar, jag kommer att fortsätta försöka hjälpa till.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *