Allegri nöjd med Juve trots att de inte fick ett skott på mål

Massimiliano Allegri var nöjd med Juventus uppvisning i 0-0 i Milan på söndagen trots att man inte lyckades registrera ett enda skott på mål. Det var första gången Bianconeri inte hade ett skott på mål i en Serie A-match sedan mars 2019 mot Genoa.

Mer fotboll

Juventus ligger 5:a i tabellen

Det oavgjorda resultatet innebar att Juve ligger kvar på femte plats, 11 poäng bakom ledarna Inter efter att ha spelat en match mer. Allegri var dock inte nedstämd över lagets insatser och tror att de är på rätt väg. ”Det var en bra match. Vi kom från en hel del möten med varandra och ett nederlag skulle ha skickat oss 10 poäng bakom Milan, så det skulle vara negativt”, säger han till DAZN.

”Vi måste vara lite lugnare och mer fokuserade i den sista tredjedelen, eftersom vi är förhastade och får fel på slutbollen. Det var en hård match med några starka tacklingar, den var balanserad och ett oavgjort resultat är det rätta resultatet.

Juventus fotboll Italien

Juve gjorde det bättre i andra halvlek

”Jag tycker att vi gjorde det bättre i andra halvlek mot ett bra Milan och att vara i det här skedet efter två möten mot varandra är bra. ”Jag är glad eftersom killarna spelar mer som ett lag och förstår när de ska kontrollera bollen i defensiva och offensiva moment. Vi är på väg dit. ”Med tanke på hur vi började säsongen är jag väldigt glad över att vara i den här positionen och vi får se vad som händer i februari.

”Det här var en av de där matcherna där allt kunde hända. Vi höll Milan inom sju poäng och det är det viktiga.”

Chiellini stabil i försvaret

Giorgio Chiellini var typiskt robust i hjärtat av Juve-försvaret i det som var hans 550:e match i alla tävlingar för klubben, och 37-åringen höll med sin huvudtränare om att klubben rör sig i rätt riktning. ”Jag tänker alltid positivt och ser glaset som halvfullt. Självklart hade jag föredragit att vinna, men det var en balanserad match. Vi har förbättrat oss sedan början av säsongen och är mer stabila nu”, sade han.

”Det är synd eftersom en seger hade gett oss ett lyft, men vi är på rätt väg och det finns fyra viktiga månader framför oss. Vi är där uppe och måste fortsätta. ”Jag tycker att vi har förbättrat vår läsning av spelet, eftersom vi är ett lag i 95 minuter, men vi saknade det där sista ögonblicket framför mål. Det var ett bra Juve, vi har gjort det väldigt bra under den senaste en och en halv månaden.”

Juve är i aktion nästa gång den 5 februari när de gästar Hellas Verona i Serie A.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *